Menu

Midtåsen i Sandefjord


Har du noen gang tenkt deg til den koselige Vestfoldbyen om sommeren for å bade og kose deg? Da må du ta turen innom kulturarven fra Sandefjords store sønn, nemlig Anders Jahre. Skipsrederens store villa ligger som et slott over byen. Anders Jahre bygget dette i 1930-årene, og arkitekten bak dette bygget ble tegnet av arkitekten Arnstein Arneberg. Rundt denne villaen er det en park med masse dyreliv.

Her bodde Anders Jahre fram til hans død i 1982. Konen til Anders Jahre, Bess, bodde der fram til sin død i 2006. Bess elsket fuglene rundt omkring i parken, derfor er det mange fuglekasser i trærne. Veien opp til villaen er gjennom en frodig skog, og når du kjører opp er det en port som du må kjøre gjennom før du kommer til parkeringsplassen. Tomten består av villaen, partnerbolig, stor park og drivhus.

Hvordan kommer du deg til Villa Midtås?

Sandefjord er en by i vekst, og det ser du på transportutvalget byen har. Du kan komme deg til byen med fly fra omtrent alle Norges byer, med tog fra øst og vest. Buss er også et alternativ for deg. Kommer du med privatbil er det bare å svinge av til høyre på E-18, til Sandefjord og Strømstad. Når du først har kommet deg til Sandefjord, er veien opp til Midtåsen enkel.

Fra sentrum må du gå et lite stykke opp en gate som heter Dølabakken, En forholdsvis hard bakke og gå opp, så du må ta med deg gode sko. Eller hvis du vil kjøre opp dit er det fine parkeringsmuligheter der oppe. Når du først har kommet deg opp dit, kan du velge å gå en tur i parken eller gå direkte til herskapsboligen – det er også muligheter for guidede turer.

Sandefjord kommune har tatt over boligen

Spesielt på sommeren er det arrangementer på Midtåsen, her kan det være konserter, sommerlunsjer, kurser og konferanser. Så følg gjerne med på kommunens hjemmesider, og kulturavdelingen til kommunen. Skulle du ville ta deg en tur til Hjertnes kulturhus, som også ble bygget av Anders Jahre, er det også mulig. Her er det kino, konserter, bibliotek og et fantastisk hotell bygget opp med hjelp fra Anders Jahre – dette er et hotell i fem-stjerners klassen.

På Midtåsen er det en fantastisk skulpturpark som er designet av Knut Steen, han har også designet Hvalfangstmonumentet i Sandefjord. Dette er en stor kunster, som har sterke røtter til Sandefjord. Denne parken er åpen for de fleste, og spesielt fint er det om sommeren – men parken har en fin atmosfære rundt seg på vinteren også. Villa Midtåsen er et sted for de store anledningene, om det skulle være et bryllup eller en annen begivenhet.

Overnatting med konferanse

Her kan du føle på det å være en søkkrik skipsreder fra glansdagene, med en svimlende pris per natt på 20 000 kroner, da får du tilgang til alle rommene og kan leve som en virkelig skipsmagnat. Skulle du være invitert på en konferanse, så er det en pris på 4 000 per person per natt. Denne villaen fungerer også som et hotell, og det er fult mulig å booke et rom.

Det er et fantastisk sted som du kan slappe helt av på og hengi deg til den fantastiske designet i stua, samtidig som du er med på en eksklusiv konferanse. Skulle du komme som en privatperson, er det mulig å nyte utsikten og kunsten av den kjente kunstneren Knut Steen, det er en helt fantastisk kunst. Følg gjerne også med på hjemmesidene til Villa Midtåsen og Sandefjord kommune. Der vil du finne mye nyttig informasjon.

Sandefjord – sommerbyen i Norge

Videre må vi tilføre at sommerbyen Sandefjord er helt fantastisk med utrolige fine strender og campingmuligheter. Ut på de to halvøyene Vesterøya og Østerøya er mulighetene store for bade-og solemuligheter. Hvorfor ikke kombinere dette med en konferanse eller overnatting på Villa Midtåsen, det er en opplevelse du aldri kommer til å glemme. Opplevelsen kommer på rekke og rad, med et yrende byliv om sommeren og fantastiske idrettsmuligheter om dagen. Ta turen til Sandefjord neste sommer.

Minnestund

Det er også muligheter for å ha en minnestund på villa Midtåsen, om det skulle være en begravelse eller noe annet, er det muligheter for det også. Hvorfor ikke hedre dine nærmeste med det beste som er på markedet, med en fantastisk arkitektur og historie bak stedet du er på. Dette kunne være et fantastisk sted å ha en minnestund på for deg og din familie. Priser og informasjon vil du finne på hjemmesiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *